fbpx
szpinak orzechy i salatka biegacza

Szpinak, orzechy i… – sałatka biegacza

Coś za bardzo na wiosnę nie można liczyć…dlatego trzeba skomponować tak sałatkę na talerzu by wiosennie było na naszym stole!

Coś za bardzo na wiosnę nie można liczyć…dlatego trzeba skomponować tak sałatkę na talerzu by wiosennie było na naszym stole!

Składniki (porcja dla dwóch biegaczy):

  • 100g liści szpinaku – tak naprawdę smak sałatki będzie zależał właśnie od jakości szpinaku, najlepiej by liście były młode, starannie opłukane w zimnej wodzie,
  • kilkanaście zielonych winogron przekrojonych na pół (jeżeli mają pestki trzeba je wyjąć – to żadna przyjemność pluć pesteczkami),
  • garść orzechów włoskich, 100g zielonego sera pleśniowego,
  • kilka suszonych na słońcu pomidorów (namoczonych we wrzącej wodzie),
  • balsamico,
  • oliwa.

Przygotowanie:

Szpinak opłukać zimną wodą, starannie odcedzić. Orzechy przejrzeć – wszystkie mają być dobre. Umyć starannie winogrona, pokroić na połówki. Namoczyć pomidory, starannie i pokroić. Wszystko włożyć do dużej miski, polać oliwą (troszeczkę) i balsamico (już więcej). Sałata biegacza świetnie pasuje do mięs, kotletów, można też ją jeść z bagietką, nadaje się na śniadanie!

Razem
0
Shares

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poprzednie
ewa 49 lat masa ciala 90 kg cel debiut w polmaratonie i zrzucenie zbednych kilogramow poradnia biegacza

Ewa, 49 lat, masa ciała 90 kg, cel: debiut w półmaratonie i zrzucenie zbędnych kilogramów - Poradnia Biegacza

Następne
czy warto przejmowac sie tym ze kofeina wyplukuje magnez z organizmu poradnia biegacza

Czy warto przejmować się tym, że kofeina wypłukuje magnez z organizmu? - Poradnia Biegacza

Powiązane artykuły