Lekkostrawny posiłek po bieganiu? Zawsze! Mandarynka i kurczak są jak idealna para. Tak różne, oboje z charakterem, a jednak tworzące razem idealną harmonię. W końcu przeciwieństwa się przyciągają…
Składniki dla 4 osób
- 1 opakowanie sałat Fit&Easy PARTY
- 2 piersi kurczaka
- 12 pomidorków koktajlowych
- 8 mandarynek
- 10 fasolek szparagowych
- szczypta soli i pieprzu
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- przyprawa: czerwona papryka
Przygotowanie:
Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Do miski wlej odrobinę oliwy z oliwek, dodaj szczyptę soli, pieprzu, czerwonej papryki oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Połącz je z pokrojonym mięsem. Wstaw na godzinę do lodówki, a następnie grilluj aż uzyskasz złoty kolor.
Włóż fasolę szparagową do wrzącej wody i zagotuj aż zmięknie. Następnie wyjmij z wody, osusz i pozostaw do ostudzenia.
Do salaterki wysyp zawartość sałaty. Dodaj pomidorki. Obierz mandarynki ze skórki i pokrój na kawałki. Ostudzoną fasolę przekrój w poprzek. Grillowane wcześniej mięso pokrój na kawałki. Wszystko dodaj do salaterki. Całość skropl oliwą i octem balsamicznym.
Smacznego!