Sałatka z grillowanym kurczakiem i mandarynkami

Lekkostrawny posiłek po bieganiu? Zawsze! Mandarynka i kurczak są jak idealna para. Tak różne, oboje z charakterem, a jednak tworzące razem idealną harmonię. W końcu przeciwieństwa się przyciągają…

Składniki dla 4 osób

  • 1 opakowanie sałat Fit&Easy PARTY
  • 2 piersi kurczaka
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 8 mandarynek
  • 10 fasolek szparagowych
  • szczypta soli i pieprzu
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa: czerwona papryka

Przygotowanie:

Mięso umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Do miski wlej odrobinę oliwy z oliwek, dodaj szczyptę soli, pieprzu, czerwonej papryki oraz wyciśnięte ząbki czosnku. Połącz je z pokrojonym mięsem. Wstaw na godzinę do lodówki, a następnie grilluj aż uzyskasz złoty kolor.

Włóż fasolę szparagową do wrzącej wody i zagotuj aż zmięknie. Następnie wyjmij z wody, osusz i pozostaw do ostudzenia.

Do salaterki wysyp zawartość sałaty. Dodaj pomidorki. Obierz mandarynki ze skórki i pokrój na kawałki. Ostudzoną fasolę przekrój w poprzek. Grillowane wcześniej mięso pokrój na kawałki. Wszystko dodaj do salaterki. Całość skropl oliwą i octem balsamicznym.

Smacznego!