Korzystaj wygodnie z naszego serwisu dzięki najnowszej aplikacji mobilnej dostępnej na Twojego Iphone’a i I’Pada!

Zamknij

Kurczak z ciecierzycą i morelami

Kurczak z ciecierzycą i morelami

Ciecierzycę odcedź, przepłucz wodą. Cebulę pokrój w piórka, imbir zetrzyj na grubych oczkach, morele pokrój w paski, a kurczaka na dość spore kawałki. Rozgrzej olej na głębokiej patelni lub w woku, zeszklij cebulę, następnie dodaj kurczaka. Podsmaż ok. 5 min., dodaj wyciśnięty czosnek, przemieszaj. Po chwili dodaj morele, ciecierzycę oraz wodę. Smaż na wolnym ogniu ok. 15min. Podawaj z brązowym ryżem lub basmati.

SKŁADNIKI:


  • 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oliwy

  • 400g ciecierzycy (może być z puszki)

  • 1 cebula

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 kawałek korzenia świeżego imbiru

  • 2 piersi z kurczaka
  • 80g suszonych moreli

  • 150ml wody


Wartości:

  • Kcal: 502
  • Białko: 49
  • Węglowodany: 52
  • Tłuszcz: 12,3
Błonnik 12,6

Smacznego!

Zamknij